Tvätt av en cykel

Så tvättar du din cykel

Länge leve cykeln! Och extra länge lever den när den får lite omvårdnad och kärlek. Genom att tvätta cykeln regelbundet håller du borta smuts, damm och lera som annars sliter på cykelns olika delar. Starta därför året med en tvätt och smörjning av kedjan. Så här gör du i fem enkla steg!

  1. Börja med att skölja av cykeln med vatten. Använd en mjuk stråle på vattenslangen om du har en, eller använd en hink och häll vatten över cykeln.
  2. Ta sedan ett miljövänligt rengöringsmedel i en hink med varmt vatten och använd en svamp för att skrubba bort smuts från cykeln. Diskmedel eller såpa går fint!
  3. Använd en tandborste för att komma åt smutsen i små skrymslen. Tvätta även av kedjan och se till att den är fri från damm och lera.
  4. Skölj av cykeln igen med rent vatten och torka den torr med en trasa.
  5. Dags att smörja kedjan! Använd en olja som är avsedd för cykelkedjor och tänk på att inte överdosera. För mycket olja på kedjan riskerar att den drar åt sig onödigt mycket smuts och damm. Applicera oljan på insidan av kedjan och torka bort eventuellt överflöd med en trasa.

Klart! Innan du ger dig ut i trafiken är det även bra att se över växlar, bromsar, lufttryck i däcken och att alla skruvar och muttrar är ordentligt åtdragna. Om du vill ha hjälp med det är du välkommen in till oss! På Rebuyke är de experter på cyklar och hjälper dig gärna i både stort och smått kring din cykel. 

ReBuyke

Utrusta dig med återbrukade prylar för cykling, sport, friluftsliv och trädgård hos ReBuyke!

Tips när du ska köpa en begagnad cykel

Är du på jakt efter en ny cykel? En cykel håller i många år och det finns goda anledningar att köpa en begagnad, både för ekonomin och för miljön. När du handlar hos ReBuyke vet du att du köper en cykel som har kontrollerats ordentligt. Du får dessutom en månads garanti och fem dagars ångers- och bytesrätt. Tryggt och säkert!