En plats för både återvinning och återbruk

ReTuna Återvinningscentral ligger alldeles intill Återvinningsgallerian. Precis som på andra återvinningscentraler kan du här slänga grovavfall, trädgårdsavfall och farligt avfall. Men saker som kan användas igen lämnar du in till vår inlämningsdepå Returen. Depån är byggd som en så kallad ”drive thru” vilket gör det enkelt för dig att köra in och lämna saker med bil. Det går naturligtvis lika bra att lämna saker om du kommer till fots och på cykel. Dessutom är depån under tak, vilket gör inlämnandet lite extra bekvämt när det regnar eller snöar.

I Returen tas sakerna emot av personal från AMA (Eskilstuna kommuns ­resursenhet för ­Aktivitet, Motivation och Arbete). De gör en första sortering av sakerna som sedan delas ut till de olika butikerna i gallerian. Därefter repareras, förädlas eller omvandlas sakerna efter behov och får fortsatt liv när de säljs vidare. De saker som eventuellt inte går att sälja lämnas till återvinning på ReTuna Återvinningscentral som ligger alldeles intill ReTuna Återbruksgalleria.

Insamling på andra platser

På våra andra återvinningscentraler har vi containrar där du kan lämna saker som du vill ska gå till ReTuna. ReTuna-containrar finns vid:

  • Lilla Nyby Återvinningscentral, som ligger vid väg 53 längs Malmköpingsvägen i Eskilstuna.
  • Kvitten Återvinningscentral i Strängnäs
  • Läggesta Återvinningscentral i Läggesta (Mariefred)

Så här kör du på Återvinningscentralen

När du kört in från Folkestaleden svänger du antingen vänster till återbruksgallerians parkering eller håller höger för att komma till återvinningscentralen. Kör hela vägen runt för att komma till Returen och till återvinningscentralen. 

Uppe på återvinningscentralen råder vänstertrafik. Håll vänstervarvet runt plattformen, åk ner på rampens vänstra sida och sväng vänster mot utfarten. Passa gärna på att göra ett besök i gallerian när du ändå har vägarna förbi.