Cykel i solnedgång

Tips när du ska köpa en begagnad cykel

Är du på jakt efter en ny cykel? En cykel håller i många år och det finns goda anledningar att köpa en begagnad, både för ekonomin och för miljön. När du handlar hos ReBuyke vet du att du köper en cykel som har kontrollerats ordentligt. Du får dessutom en månads garanti och fem dagars ångers- och bytesrätt. Tryggt och säkert!

Det finns även mängder av fina begagnade cyklar där ute på andrahandsmarknaden, på köp och sälj-sajter och på loppisar. Här kommer några tips på vad du ska tänka på när du köper en begagnad cykel av en privatperson:

  • Testa alltid cykeln och se om växlar och bromsar fungerar som de ska.
  • Hur ser däcken ut? Är de nötta eller spruckna kan de behöva bytas, ta med det i beräkningen.
  • Kontrollera att hjulen är raka. Lyft upp cykeln och snurra på hjulet, om det vobblar mycket kan det behöva riktas om.
  • Finns det mycket bulor på fälgen? Det kan tyda på att cykeln använts med för lågt lufttryck i däcken, det kan då behöva bytas ut.
  • Kontrollera om det finns bucklor eller sprickor i ramen. Ibland är det bara ytliga skador, men det kan även vara skador som försvagar ramen och sådana skador kan vara svåra att laga. Var försiktig om du ser sprickor.
  • Ytlig rost är inga problem, det går oftast att putsa bort.
  • Kontrollera att ramen inte är skev genom att ställa dig framför den och titta på håll medans någon annan håller i den. Det ena hjulet ska täcka det andra, då är den rak!
  • Alla cyklar ska enligt lag vara utrustade med en ringklocka, fungerande bromsar, belysning och reflex både fram, bak och på sidan. Om cykeln som du köper inte är utrustad med det är det någonting som du måste ha med i beräkningen att du behöver köpa till.

Alla cyklar slits när de används, det är inget konstigt! Genom att lägga lite tid och pengar på reservdelar och service kan den bli som helt ny och ge dig fina cykelturer i många år framöver.

ReBuyke hjälper dig

Att köpa en cykel begagnat kan spara dig många tusenlappar jämfört med ett nyköp. Om cykeln som du köpt behöver nya däck, ny kedja, riktas om eller på annat sätt repareras är du alltid välkommen in till ReBuyke! De hjälper dig med all form av service och reparation. Välkommen!

ReBuyke

Utrusta dig med återbrukade prylar för cykling, sport, friluftsliv och trädgård hos ReBuyke!