Sofia Bystedt håller upp diplomet Blåslampan 2021

Konsumentpriset Blåslampan går till ReTuna!

För att ReTuna är en handelsplats och en mötesplats som sätter hållbarhet i fokus och uppmuntrar fler att konsumera hållbart, tilldelas vi årets Blåslampa 2021.

Sveriges Konsumenter och tidningen Råd & Rön delar varje år ut konsumentpriset Blåslampan. Priset ska gå till en person, organisation eller ett företag som på ett inspirerande och nyskapande sätt slagit vakt om konsumenternas intressen. I år vann ReTuna Återbruksgalleria! Och juryns motivering lyder:

"Intresset för den banbrytande återbruksgallerian ReTuna har varit stort ända sedan de slog upp dörrarna. Idag rymmer gallerian butiker för allt från barnleksaker till byggnadsmaterial där allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. ReTuna bjuder på shopping som gör gott för både plånbok och miljö. En handelsplats och en mötesplats som får fler att shoppa klimatsmart och ta till vara på allt vi redan har. Framtidens galleria ligger i Eskilstuna!"

Gästade Nyhetsmorgon

Vår centrumledare Sofia Bystedt besökte under onsdagsmorgonen TV4 Nyhetsmorgon och berättade mer om gallerian och om idén bakom.

Här kan du se hela inslaget.