2024-04-27 10:00 - 16:00

Klädbytardag april

I april är det återigen dags för en klädbytardag! Ta med dig max fem hela och rena plagg i fint skick och för varje plagg du lämnar in kan du välja ett nytt.

Klädbytardagen är till för dig som på ett klimatsmart sätt vill uppdatera din garderob och göra slut med slit-och-släng-trenden!

Du tar med dig max fem hela och rena klädesplagg (ej barn, bad- eller underkläder) till inlämningsdisken i huvudentrén på ReTuna. Volontärerna vid inlämningsdisken kollar så att plaggen är OK och därefter får du en biljett för varje godkänt plagg som du kan byta mot ett annat plagg som lämnats in av någon annan. Om ditt nya plagg behöver sys upp, byta resår eller liknande så kommer du att kunna få hjälp med detta vid det bemannade Lappa-och-laga-bordet.

Deltagandet är helt gratis och de plagg som ingen väljer skänks vidare till en lokal second hand-butik - du får alltså inte tillbaka plagget. Klädbytardagen är ett fristående event och du kan alltså inte byta till dig plagg som säljs i butikerna på ReTuna, utan endast de kläder som hänger på klädställningar utanför butikslokalerna.

Om du vill lämna in kläder utan att få biljetter till klädbytet går det bra att göra det, till Returen, under ReTunas ordinarie öppettider, men då går kläderna i första hand till butikerna i huset.

Klädbytardagen arrangeras av Eskilstuna folkhögskolas kurs Recycle Design tillsammans med ReAct Textilfestival samt Naturskyddsföreningen i Eskilstuna.