Stäng

inlamning.png

Inlämning - Returen

LÄMNA IN SAKER FÖR ÅTERBRUK I VÅR
INLÄMNINGSDEPÅ – RETUREN.

Du vet väl att ditt skräp är någon annans skatt? Som de flesta av oss har du förmodligen möbler, prylar, kläder och annat hemma som du inte använder. Saker som kanske bara är lite trasiga eller som fortfarande är hela och fungerande. Istället för att de ligger hemma hos dig och tar upp plats, eller slängs på återvinningscentralen, kan du lämna in dem för återbruk i vår inlämningsdepå Returen.

I Returen tas sakerna emot av personal från AMA (Eskilstuna kommuns ­resursenhet för ­Aktivitet, Motivation och Arbete). De gör en första sortering av sakerna som sedan delas ut till butikerna i gallerian. Därefter repareras, färädlas eller omvandlas sakerna efter behov och får fortsatt liv när de säljs vidare.

De saker som eventuellt inte går att sälja lämnas till återvinning på ReTuna Återvinningscentral som ligger alldeles intill ReTuna Återbruksgalleria.

ReTuren har samma öppettider som gallerian:
Måndag - fredag 10.00 - 19.00
Lördag - söndag 10.00 -15.00

Depån är byggd som en så kallad ”drive thru” vilket gör det enkelt för dig att köra in och lämna saker med bil – och det går naturligtvis lika bra att lämna saker om du kommer till fots och på cykel. Dessutom är depån under tak, vilket gör inlämnandet lite extra bekvämt när det regnar eller snöar.

Genom att lämna in använda saker för återbruk i Returen får sakerna ett fortsatt ekonomiskt värde och du hjälper till att skapa ett utökat klimatsmart kretslopp. Det leder till mer skonsam konsumtion tack vare att vi reducerar användningen av nya råvaror – vilket bidrar till ett minskat uttag av naturens resurser, mindre energiåtgång och minskade utsläpp av koldioxid.

Kom ihåg: hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har.

 

Inlämning på Lilla Nyby och Kvitten Återvinningscentral

Du kan även lämna in saker för återbruk i vår container på Lilla Nyby Återvinningscentral, som ligger vid väg 53 längs Malmköpingsvägen i Eskilstuna. Även på Kvitten Återvinningscentral i Strängnäs finns en container där du kan lämna saker som du vill ska komma till ReTuna Återbruksgalleria.

 

Kontakta Returen

Arbetsledare Tobias Wahlkvist: 016-710 44 76
Arbetsledare Erica Engström: 016-710 95 72

atervinning.png (1)
VÄLKOMMEN TILL RETUNA ÅTERVINNINGSCENTRAL   ReTuna Återvinningscentral ligger alldeles intill ReTuna Återbruksgalleria på Folkestaleden 7. Preci...
googlemarker.png
HITTA HIT Med bil: ReTuna Återbruksgalleria ligger på Folkestaleden 7, cirka 8 minuters bilväg från Eskilstuna centrum. Och bara några minuter frå...

Mån-Fre 10-19
Lör-Sön 10-15