Information om Covid-19

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker oss. Tillsammans ser vi till att följa de allmänna råden, hålla god handhygien och säkert avstånd till varandra. 

I Södermanland gäller (t.om. 26 november) utökade allmänna råd för att minimera smittspridningen i samhället. Våra kunders och medarbetares hälsa är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens direktiv kring coronaviruset. Vi har vidtagit flera åtgärder i syfte att minimera risken för smittspridning i gallerian.

De här insatserna har vi gjort: 

  • Vi tillhandahåller handdesinfektion till våra besökare vid entrén samt vid alla butiker.
  • Vi har glesat ut sittplatserna i gallerian och i Bistron för att minimera risken för folksamlingar. 
  • Vi har satt upp skyltar och markeringar på golven för att kunder ska hålla avståndet i gallerian.
  • Vi har utökat våra städ-och hygienrutiner.
  • Vi har tydliga riktlinjer kring handhygien och hur vi som arbetar i gallerian ska agera för att minska risken för smittspridning
  • Våra medarbetare stannar självklart hemma vid minsta symptom och vi uppmanar även dig som kund att stanna hemma om du inte känner dig frisk.
  • Under vissa tider när vi brukar ha höga besöksantal har vi utökat vår personalstyrka med entrévärdar som hjälper till att se till att det inte bildas folksamlingar och köer. 
  • Gallerian är öppen som vanligt och vi arbetar för ett jämnare besöksantal. Vi kommer att informera om hur våra kundflöden brukar se ut så att du kan planera att besöka gallerian under en tid när vi inte har lika många besökare. 

Ändrade stängningstider för butikerna

Gallerian kommer att ha öppet precis som vanligt (10-19 vardagar och 10-15 helger), däremot kommer butikernas stängningstid att variera under perioden 9-26 november.

Under vardagarna kan butikerna komma att stänga mellan klockan 17-19. Stängningstiden varierar mellan de olika butikerna, håll utkik i respektive butiks sociala flöden för mer information. 

Under helgerna har alla butiker öppet som vanligt kl. 10-15.

Planera ditt besök 

Tänk på att det oftast är mest folk under lunchtid och under helger. Besök oss gärna under andra tider om du har möjlighet till det. 

Bistron

Bistro ReTuna vill bjuda på smakrika och hållbara måltider. Varje dag serveras en härlig lunch, där vi i största mån använder överblivna råvaror som köps in från utvalda leverantörer.

Om oss

ReTuna är världens första Återbruksgalleria. Läs mer om konceptet och om hur allting började.