2022-06-05

Världsmiljödagen

ReTuna Återbruksgalleria uppmärksammar världsmiljödagen tillsammans med Eskilstuna Kommun med ett flertal aktiviteter som bland annat Klädbytardagen!

Världsmiljödagen är en dag som firas världen över, instiftad av FN. Under dagen bjuder ReTuna Återbruksgalleria in till flertal aktiviteter. 

Program ReTuna Återbruksgalleria


Utställning: Recycle Design
30 maj – 5 juni – Ordinarie öppettider
Recycle Design har olika installationer och utställningar i hela ReTuna i samklang med Världsmiljödagen och tema.

Mingel: Recycle Design
31 maj – kl 13-18
Mingel med årets deltagare på kursen Recycle Design PROJEKTÅRET som ges genom Eskilstuna Folkhögskola. De visar och samtalar om sina arbeten.  Läs mer om eventet här

Klädbytardag: ReTuna
5 juni – kl 10 -14
Samma dag som Världsmiljödagen kommer ReTuna med resten av Sverige ha en Klädbytardag. Här kommer du med MAX 5 hela och rena plagg som du tror någon annan skulle bli glad av att få bära. Så många som du lämnar in får du sedan byta till dig. Varmt välkommen!

Öppet hus: Tiny House
5 juni – kl 10-16
Allmänheten får gå in och tittat på ett Tiny House som byggs utanför ReTunas entré. Huset är byggt av föreningen FLIKS med nästan enbart material som hittats, slängts, varit för skevt, fult eller blivit över från andra byggen. Huset och “att bo” är också en del av ett doktorandarbete på Mälardalens Universitet. Tillsammans med studenter från programmet Recycle Design från Eskilstuna folkhögskola utforskar vi vad det är ”att bo” och vad det innebär för var och en av oss genom byggandet av det inre landskapet av det lilla huset med återbrukat material.

Drop in workshop: Tiny House
5 juni – kl 10-16
Allmänhetens bjuds in på en drop-in workshop vid Tiny houset där besökare får arbeta med återbruksmaterial på temat ”Vad är det att bo för dig”. Kostnadsfritt för alla åldrar.

Tipspromenad: ReTuna
4 - 5 juni – Ordinarie öppettider
Kluriga frågor inspirerade av Världsmiljödagens tema ”Only One Earth – En enda jord”. Vinn ett klimatsmart paket till ett värde av 800 kr.

Fika: Restaurang Loftet
5 juni – 11-14

Program Eskilstuna Kommun

Läs hela Eskilstuna Kommuns program här